Haafkes Deventer

Over Haafkes Deventer

Wij zijn Haafkes

Aannemersbedrijf Haafkes is een familiebedrijf dat ‘bouwt’ op 90 jaar ervaring en nog steeds voorop loopt in de markt. Is het alleen de combinatie van passie en een gezonde dosis Twentse nuchterheid? We vragen het Fons en Lucas, ondertussen al weer de derde generatie Haafkes aan het roer.

Anticiperen op een veranderende maatschappij

“Je moet scherp blijven en visie tonen!” Fons vervolgt: “Wij zetten bewust in op de toekomst. Nieuwe ontwikkelingen gaan wij niet uit de weg. Sterker nog, daar willen wij graag in voorop blijven lopen. Neem bijvoorbeeld BIM of LEAN. Deze technieken en methoden bieden veel nieuwe en betere inzichten. Hierdoor kunnen wij ook onze manier van werken optimaliseren en efficiënter werken. En dat heeft ook effect op onze kostprijs, waardoor wij onze opdrachtgevers scherpere aanbiedingen kunnen doen.”

Verbinding

Haafkes zoekt ook duidelijk de verbinding op. Lucas: “In onze visie is het zoeken naar verbinding een belangrijke pijler. Wij werken graag samen met andere bedrijven, denk bijvoorbeeld in de vorm van een bouwteam of consortium. De bundeling van expertise en specialismen biedt duidelijk een meerwaarde. Naast een efficiëntere samenwerking, geeft het de opdrachtgever veel meer zekerheid. Niet alleen qua verantwoording, maar uiteindelijk ook financieel.”

Het komt goed

Fons: “Wat wij duidelijk merken is dat onze klanten weten ‘dat het goed komt’ bij ons. Dat stukje vertrouwen hebben wij, denk ik, echt verdiend. Wij denken altijd proactief mee, zijn soms een tikkeltje eigenwijs, maar dat laatste altijd om de klant beter van dienst te kunnen zijn. Dus niet klakkeloos doen wat de klant vraagt, maar net even dat stukje verder denken.”

Vakmanschap

“Vakmanschap is erg belangrijk en dat komt je niet aanwaaien!”, merkt Lucas op, “Wij zijn erg blij dat wij veel medewerkers hebben, die al lang bij ons werken. Soms zelfs van generatie op generatie. Dat is ook het mooie bij een familiebedrijf. Echte vakmensen met veel ervaring, liefde voor het vak en hart voor ‘hun’ bedrijf. Die ervaring is erg waardevol, maar we beseffen terdege dat wij altijd de ruimte moeten bieden, zodat onze mensen zich kunnen blijven ontwikkelen. Investeren in kennis is investeren in de toekomst.”

Trots

Fons blikt kort terug: “In 90 jaar is er veel gebeurd, gelukkig vooral in positieve zin. Haafkes is in negen decennia uitgegroeid tot een modern, solide en solvabel bedrijf. Natuurlijk zat de bouwwereld ook wel eens in een crisis. We hebben ons er altijd doorheen geslagen door nuchter te blijven, dicht bij de klant te staan en altijd vertrouwen te houden in onze aanpak.” Lucas sluit af: “Ja, wij durven volmondig te zeggen dat we trots zijn op ons bedrijf. Trots, dat wij al 90 jaar lang bouwen. Niet alleen voor onze klanten, maar ook aan ons bedrijf en onze mensen. Wij blijven voorop lopen. Dat maakt ons de bouwer van vandaag!”

Stagemogelijkheden

Wij bieden HBO-ers van de opleiding Bouw een leerzame stage aan in een jong enthousiast team van werkvoorbereiders. Samen met je stagebegeleider (collega werkvoorbereider) en projectleider doe je de voorbereiding van uitdagende projecten en breng je de risico’s, kansen en bijzonderheden in kaart. Hierbij wordt gebruik gemaakt van innovatieve technieken. De projecten zijn zeer uiteenlopend; van sportaccommodaties tot fabrieken en appartementencomplexen.

Bij Haafkes worden MBO-leerlingen aangetrokken en opgeleid door acht gekwalificeerde leermeesters. En dat doen ze goed: diverse keren werd Haafkes genomineerd als beste leerlingbouwplaatsproject in de regio Noordoost-Nederland.

Als timmerman of metselaar in opleiding werk je vier dagen op de bouw en ga je één dag per week naar school om de theorie onder de knie te krijgen. En als de leerlingen het goed doen, dan nemen we ze na diplomering graag in dienst! Vanzelfsprekend hebben wij ook stageplaatsen voor leerlingen die volledig dagonderwijs volgen.

Ben je ondernemend en leergierig en ben je op zoek naar een uitdagende werkstage bij een innovatief bouwbedrijf? Neem contact op met Mireille Wiggers via 0547 285000 of stuur je cv en korte motivatie naar m.wiggers@haafkes.nl.

Kijk ook gerust eens op onze site: werkenbij@haafkes.nl